Generationsskifte

Et succesfuldt generationsskifte af en virksomhed til børn eller medarbejdere omfatter mange aspekter af både juridisk og økonomisk karakter. Bløde værdier har også væsentlig betydning.

I ethvert generationsskifte er det væsentligt at have styr på de skattemæssige konsekvenser af generationsskiftet, da skatten typisk har stor indflydelse på parternes økonomiske bundlinje.

Det er derfor vigtigt at tænke skat ind i planlægningen af generationsskiftet, da manglende opmærksomhed på skatten kan blive en dyr oplevelse, som kan gøre et ellers succesfuldt ejerskifte til en økonomisk katastrofe.

Hejm Vilsgaard Advokater rådgiver i alle juridiske aspekter af generationsskiftet, herunder med stor fokus på skatteplanlægningen, som kan omfatte overdragelse med skatteudskydelse (såkaldt skattemæssig succession) til næste generation eller medarbejderkredsen. Det samme gælder ved andre former for ejerskifte af virksomheder og selskaber.

Vi samarbejder gerne om processen med andre rådgivere, herunder revisorer og andre advokater, og vi kan altid inddrages i det omfang, du ønsker.